Zimowa kuchnia ketogeniczna dla Zapracowanych

  • Warsztat
  • sprzedaz

Poniedziałek, 25 listopad 2019

18:00

Burda Food Center, Wrocław, Rdestowa 1B

od 230 zł

Dieta ketogeniczna zwana również ketogenną czy po prostu „keto” jest dietą niskowęglowodanową, o ograniczonej podaży białka, zorientowaną na czerpanie energii z tłuszczy. Całkowicie odwraca znaną do tej pory piramidę żywienia, usuwając z niej zboża i inne wysokowęglowodanowe produkty, a u jej podstaw stawiając tłuste MIĘSO, RYBY, OLEJE i TŁUSZCZE pochodzenia zwierzęcego (na przykład
smalec czy masło) i roślinnego (oliwa z oliwek, olej lniany, olej kokosowy). Jest to alternatywny sposób odżywiania, pozwalający z jednej strony na utratę wagi, z drugiej na brak skoków energii i zwiększoną koncentrację.

Warsztaty z kuchni ketogenicznej poprowadzi Ewelina Podrez, praktyk diety ketogenicznej od blisko 4 lat, autorka bloga z przepisami kuchni keto: https://ms-fox.pl. Domowy szef kuchni, który próbuje połączyć niskowęglowodanowy sposób odżywiania z chronicznym brakiem czasu i zamiłowaniem do smakołyków. Stara się tworzyć łatwe i szybkie w wykonaniu przepisy niskowęglowodanowe, które
ucieszą i żołądek i oko. Wierzy, że kluczem do dobrego samopoczucia i zdrowego odżywiania jest użycie wysokiej jakości składników o “czystym” składzie i tylko takich produktów stara się używać w swojej kuchni. Na co dzień prowadzi agencję SEO/SEM Fox Strategy.

Pod czujnym okiem Ms. Fox przyrządzimy następujące dania:
1. Góralska kwaśnica z wędzonym żeberkiem
2. Długo pieczona karkówka z puree z kalafiora
3. Krakersy serowe z kapustą kiszoną
4. Brownie piernikowe (z możliwością przygotowania zwykłego).

DODATKOWE INFORMACJE:
[email protected]

miejsce
  • Warsztat
  • sprzedaz

Burda Food Center

Wrocław, Rdestowa 1B