Ziemniak po indyjsku – warsztaty z Tapim

  • Warsztat

Środa, 4 grudzień 2019

18:00

Burda Food Center, Wrocław, Rdestowa 1B

od 230 zł
Kup bilet

Poznaj smaki, aromaty i kolory autentycznej kuchni indyjskiej z otwartym, pełnym charyzmy i pasji Tapim Sharmą. Tapi odkryje przed uczestnikami warsztatów orientalne dania z ziemniakiem w roli głównej, które sprawią, że przygotowywanie codziennych posiłków będzie jeszcze łatwiejsze i przyjemniejsze. W niezwykle ciekawy i wesoły sposób opowie o swojej rodzimej kuchni, indyjskiej kulturze i samym kraju.
Podczas 4-godzinnego spotkania poznacie i wykonacie:
1. ALOO PARANTHA (słynne indyjskie placki śniadaniowe z ziemniakami)
2. CUCUMBER RAITA (dip jogurtowo-ogórkowy do PARANTHY)
3. CURRY JEERA ALOO (czyli jak odczarować nudne ziemniaki, które zostały nam po obiedzie)
4. ALOO BONDA (słynna indyjska przekąska z ulic Delhi)
5. ALOO PAKORA (szybka przekąska dla znajomych!)
6. ALOO CHAT (ziemniaki, które można potraktować zarówno jako przekąskę albo jako niebanalny dodatek do obiadu, który zachwyci wszystkich domowników!)
7. DIP z kolendry, mięty, granatu i chilli – czyli dip, który uzupełni nam smak każdej z powyższych potraw!
Wszystkie dania będą w 100% wegetariańskie. Gwarantujemy wyjątkowe doznania kulinarne, dużo dobrej zabawy i energii!

Tapi Sharma:
Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru, wierny jest jednak swojej rodzimej kuchni więc w każdej ze swoich potraw przemyca indyjską nutę. Jego specjalnością są dania zarówno wegetariańskie jak i wegańskie, gdyż mięsa nie jadł od urodzenia i nie zna jego smaku. Restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh. Aktualnie jest jedynym hinduskim trenerem kuchni indyjskiej.

DODATKOWE INFORMACJE: [email protected]

miejsce
  • Warsztat

Burda Food Center

Wrocław, Rdestowa 1B