Indywidualne Warsztaty Kulinarne w The Kitchen - pakiet 3 warsztatów (Konieczny, Kilański, Ślusarz)

  • Jedzenie

Wtorek, 3 grudzień 2019

18:00

Stacja Food Hall, Gdańsk, Jana Kilińskiego 4

od 600 zł
Kup bilet

Data: 03.12.2019
Temat: Wegańskie Święta by Krzysztof Konieczny
Opis: Święta dla Vegan to nie lada wyzwanie. Zastanawiasz się co zamiast karpia można zaserwować na Wigilii, jakie smakołyki podać gościom w czasie świąt? W The Kitchen dowiesz się jak to zrobić i zaskoczyć swoich gości.

MENU:

Bulion grzybowy, mus z fasoli z lubczykiem, rilettes z boczniaków z ziołami i suszona śliwka
Smażone pierożki z farszem z kapusty i grzybów, wędzona tapioka, piklowana cebula i grzybami
Gruszka gotowana w wędzonym suszu, "sezamek" z maku, ricotta migdałowa, oliwa pomarańczowa z werbena cytrynowa

Prowadzący: Krzysztof Konieczny

W kuchni pracuje od 11 lat, przygodę z gotowaniem zaczął w rodzinnym mieście - Bytomiu,
2 lata temu przeprowadził się do Trójmiasta, w tym czasie wziął udział w programie Top Chef gdzie doszedł do półfinału. Zdobył nagrodę fine dining lovers w konkursie san pellegrino young chef, został wyróżniony tytułem kucharz młody talent przewodnika 100best Poland Restaurant. Krzysztof rozwijał również swoje umiejętności za granicą. Odbył 2 letni staż w dwugwiazdkowej restauracji w Belgii -L’air du temps
Obecnie jest nominowany do nagrody kucharz młody talent w przewodniku Gault&Millau.

Data: 10.12.2019
Temat: Święta Po Azjatycku By Jan Kilański
Opis: Wigilia tak trochę po azjatycku. W trakcie warsztatów zrobimy znane i ukochane klasyki wigilijnych i świątecznych stołów w wersji nieco orientalnej .

MENU:
Barszcz na zakwasie po chińsku z pierożkami won-ton
Śledź po japońsku
Dorsz z koreańską wigilijną kapustą 
Naleśniki ryżowe z musem z japońskiego cytrusa yuzu i sosem pomarańczowym 


Prowadzący: Jan Kilański

Kulinarnie dojrzewał gotując w gwiazdkowych restauracjach w Hiszpanii – Santceloni (**) w Madrycie oraz Dos Cielos(**) w Barcelonie. Obecnie w swojej pracy stara się łączyć i mieszać kuchnię europejską z kuchniami azjatyckimi, szukając wspólnych mianowników, analogicznych połączeń lub tworząc całkowicie nowe smaki.

Zdjęcie – proszę użyć fotki, która jest na stronie stacji


Data 17.12.2019
Temat: Ryba Najlepsza Na Święta

Opis: Podczas warsztatów szef kuchni powie, czym kierować się w wyborze ryby, jak odpowiednio ją filetować, smażyć, z czym łączyć, aby komponować pyszne dania.

Menu:

Śledzie w każdej postaci (marynowane, sałatki śledziowe, smażony śledź) 
Filetowanie, oraz porcjowanie ryby w całości (łosoś, Sandacz) 
Przygotowanie Potraw z łososia oraz sandacza (kulebiak z kapustą kimchi, oraz Sandacz z grzybami i jabłkami)
Karp w nowej odsłonie (galareta, smażony) 

Prowadzący: Piotr Ślusarz
Szef kuchni, który do Stacji przyszedł z ogromnym doświadczeniem. Ukończył szkołę gastronomiczną w Świnoujciu, praktykował w Amber Baltic Hotel w Międzyzdrojach. Porzucił wszystko, aby spróbować sił w branży restauracyjnej w Trojmiecie. Nienasycona potrzeba rozwoju pchnęła go do londyńskich restauracji, takich jak Hibiscus, l’Auture Pied,Charlotte i Pollen Street Social. Po powrocie do Polski trafił
do profesjonalnie zarządzanej i bardzo wymagającej kuchni Hotelu Sheraton.

 
Prawdziwym sprawdzianem zdobytych umiejętności okazał się program kulinarny Top Chef
w Polsacie. Piotr wykazał się dużą kreatywnością i zapałem, wygrał staż w najlepszej restauracji na świecie el celler de can roca, a w finałowym odcinku dostał angaż w Atelier Amaro – jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej gwiazdką przez renomowany przewodnik Michelina. Piotr jest zafascynowany kuchnią lokalną, oraz produktami nadmorskimi, co pokazuje w swoim nowym koncepcie w Stacji - Bółt.

miejsce
  • Jedzenie

Stacja Food Hall

Gdańsk, Jana Kilińskiego 4